Skip to content back to nav
 

4-i-1 emballageaffald

 

I dette forår begynder vi at hente bio- og restaffald i helt nye skraldebiler. Skraldebilerne har to rum - et til bioaffald og et til restaffald.

4-i-1 emballageaffald

Udvidelse af ordning

I dag har du mulighed for at komme af med dit emballageaffald på en genbrugsstation. Som en service udvider vi denne ordning med en 4-i-1 beholder, der gør det nemmere for dig at komme af med sorteret glas, metal, papir og plast lige ved din bolig.

Den nye 4-i-1 beholder er på 370 liter og derfor større end de beholdere, du har i dag, som du fortsat skal bruge til rest- og bioaffald. Bor I ikke så mange i husstanden og har I mindre affald, kan du vælge en 240 liter beholder. Du kan også vælge slet ikke at få en beholder. Du har dog stadig pligt til at sortere dit emballageaffald.

  • 370 liter beholderen måler: 77 cm i bredden, 81,1 cm i dybden og 110,4 cm i højden.
  • 240 liter beholderen måler: 58 cm i bredden, 72,4 cm i dybden og 107,2 cm i højden.

Lægger du genanvendeligt affald i din beholder til restaffald, bliver den ikke tømt, før du har fjernet det.

Hvornår får du beholderen? 

Du vil modtage et brev fra kommunen i din e-boks inden du får beholderen leveret. Udrulningen af 4-i-1 beholderen vil foregå i etaper rundt om i Egedal Kommune. De sidste beholdere forventes leveret i sommeren 2018. Du kan læse mere under fanerne: "Hvor langt er vi?" eller under "Fakta - spørgsmål og svar".

 

Hvorfor sortere?

Affald indeholder masser af ressourcer. Når du sorterer, har vi mulighed for at udnytte ressourcerne. Det gør, at der ikke skal produceres så meget nyt.

Som i alle andre kommuner skal vi i Egedal Kommune sende minimum 50 % af vores affald til genanvendelse i 2022. Egedal Kommune opfylder allerede mål. Men der er allerede snak op, at sætte dette mål højere, samt at sætte på for de enkelte fraktioner. Så vi må blive bedre til at sorter vores affald.

Vi har alle pligt til at sortere affald. Det er godt for vores økonomi, miljøet og vores fremtidige generationer.

 

Teenager - Spotboks smal 220x124px.png

Bestil afhentning af storskrald, haveaffald og juletræer. Fortæl hvis du ikke har fået hentet dit affald. Få en SMS dagen før dit affald hentes.

Læs mere
Fakta - Spotboks bred 460x124.jpg

Her finder du svar om den nye 4-i-1 emballage beholder og den nye service, hvor du kan lægge batterier og småt elektronik på låget.

Læs mere