Skip to content back to nav
 
 

Udskiftning af stativer

rest og biospand

Vi er i gang med at udskifte de gamle affaldsstativer til sække med nye spande eller fælles opsamling i containere. Det sker i etaper.

Vi gennemgår de enkelte områder for at se, hvordan adgangsforholdene er, og dermed om vi kan skifte til spande eller om der eventuelt skal være fælles opsamling (miljø-øer eller nedgravede containere).
Adgangsforhold, der kan give udfordringer, er stigninger, trin, stier, løst grus mv. Kan vi ikke skifte ud til spande i dit område, vil der blive lavet en fælles opsamling.

Er der udfordringer med adgangsforholdene, tager vi i første omgang kontakt til formanden for den enkelte grundejer-, andels- eller boligforening. Senere sender vi breve ud til ejerne af de berørte adresser, hvor vi fortæller, hvornår vi skifter ud netop hos dig.

Målene på bio- og restaffaldsspande

Spanden til restaffaldet kan rumme 190 liter
Den har målene: H:110cm B:49cm D:72,5cm

Spanden til bioaffaldet kan rumme 140 liter
Den har målene: H:110cm B:48cm D:55cm

God idé med husnummer på affaldsbeholderen

Det kan være en god idé at sætte husnummer på dine nye affaldsbeholdere. Herved sikrer du, at du får de samme beholdere tilbage, når vi har tømt dem.
Husnummeret skal have farven hvid og på være selvklæbende klistermærker. Du skal placere dem på beholderne ud mod vejen, så skraldemanden kan se dem, når han tømmer beholderne. 

Du kan købe selvklæbende folie-numre på nettet og i nogle byggemarkeder.

Spørgsmål og svar

Jeg har ikke fået hentet mit gamle sækkestativ?
Vi henter dine gamle sækkestativer, når du har fået de nye beholdere. Der vil derfor gå nogle dage, før vi kan hente de gamle stativer. Du får mærkater til at sætte på stativerne, som du skal sætte på, hvis vi skal tage dem med. Har vi ikke hentet stativerne efter to uger, kan du kontakte os på Mit Affald eller affald@egekom.dk.

Jeg har mistet/ikke modtaget de medsendte klistermærker?
Du kan i stedet lave en seddel med teksten: "Ja tak, tag mig med". Sæt sedlen på de stativer du ønsker, vi skal tage med. Du skal gøre det inden, vi skifter ud til beholdere på din adresse.

Jeg har glemt at sætte klistermærke på mit gamle sækkestativ?
Kontakt os omkring det via Mit Affald eller send os en mail med din adresse til på: affald@egekom.dk.

Jeg har modtaget nye beholdere, men ved ikke hvorfor?
Du modtager de nye spande, fordi vi er i gang med at skifte de gamle affaldsstativer til sække ud. Når du modtager de nye spande, skal du benytte dem. Ønsker du at beholde de gamle stativer f.eks. til haveaffald, skal du stille dem væk. Vil du derimod ikke beholde de gamle stativer, skal du kontakte os via Mit Affald eller via på affald@egekom.dk.

Jeg har spande og har alligevel modtaget brevet?
Har du i dag beholdere til dit affald, og har du modtaget et brev om, at vi skifter fra affaldsstativer til beholder, er det fordi, du i vores system står til at have stativer. Har du de gamle beholdere stående (med rødt låg), skifter vi dem alligevel ud. Har du fået beholdere inden for de sidste par år, må du gerne kontakte os på Mit Affald eller via affald@egekom.dk.

 
Affaldsportal app og teenager

Mit Affald er vores selvbetjeningløsning. Her kan du bl.a. fortælle os, hvis du ikke har fået hentet dit affald.

Læs mere
Foto af sortering ved en 4 i 1 affaldsbeholder

Sådan sorterer du dit plast, metal, papir, glas, restaffald, bioaffald, storskrald, haveaffald, småt elektronik, pap og farligt affald.

Læs mere