Skip to content back to nav
 
 

Driftsforstyrrelser og vigtige informationer

 
Driftsproblemer

Her på siden kan du se driftsforstyrrelser og vigtige informationer. Husk at du også kan tilmelde dig driftsinfo på sms.

Denne statusside bliver kun opdateret, når der er forstyrrelser på driften eller vigtige informationer. Sidst opdateret den 14. august 2020 kl. 09:45.

Gælder for genbrugsstationerne 

Stenløse Genbrugsstaion har lukket på tirsdage. Kan dog benyttes, hvis du er tilmelddt døgnåben.
Ølstykke Genbrugsstation har lukket på onsdage.
Smørum Genbrugsstation har lukke på torsdage.
Du kan ikke indlevere effekter til direkte genbrug på genbrugsstationerne.
For at mindske risiko for smittespredning og undgå lange køer ved genbrugsstationerne anbefaler
Vestforbrænding, som driver kommunens pladser, at man kun kører på genbrugsstationen, hvis det
er absolut nødvendigt, og at man følger myndighedernes anvisninger om så vidt muligt at blive hjemme.
For at undgå smittespredning i forbindelse med besøget på genbrugsstationen, skal man overholde følgende anbefalinger:
• Følg anvisninger på skilte og fra personale.
• Hold god afstand til andre (både personale og andre kunder)
• Bliv i bilen til det er din tur til at læsse af og gå kun hen til containeren en person ad gangen.
• Brug handsker eller brug medbragt håndsprit både før og efter besøget. Der er ikke adgang til håndvask
     og håndsprit på pladsen.
• Sorter dit affald hjemmefra, og gør opholdet så kort som muligt.
• Medbring selv handsker, skovl og kost.
Adgangen til genbrugsstationen bliver reguleret af personalet på stedet. Det betyder, at bilerne bliver lukket ind i hold
alt efter, hvor meget plads der er på den enkelte genbrugsstation. Derfor kan der opstå ventetid uden for de
pågældende genbrugsstationer.

Dagrenovation (Rest- og Madaffald)
Lige nu er der ingen ændringer på tømning af dagrenovationsaffald. Dette kan ændre sig, hvis der sker mandefald i løbet af de kommende uger. Egedal Kommune er i gang med en beredskabsplan med forskellige indgreb alt efter hvor omfattende mandefald, der er tale om. Ved mandefald kan det i første omgang blive aktuelt at afhente affald udenfor de sædvanlige tidspunkter (6-18). Der kan blive udvidelser både morgen, aften og i weekenden.

Emballageaffald (4-i-1 beholder)
Fra mandag d. 16.03.20 kan din 4-i-1 emballagebeholder blive hentet uden for de normale åbningstider. Vi har givet lov til, at der i visse tilfælde kan blive tømt helt fra klokken 4 om morgenen.

Kommer der større ændringer, melder vi det ud her på egedalsorterer.dk, på Egedal Kommunes hjemmeside, på kommunens facebookside samt via vores affaldsdriftsinfo-sms. Vi opfordrer derfor til, at man tilmelder sig sms-servicen.

Du kan  tilmelde dig vores sms-service her. 

Vestforbrænding opretholder som udgangspunktet driften, så din dagrenovation ikke er påvirket. Vestforbrænding er desuden lukket for skolebesøg, rundvisninger og alle møder i den kommende tid.

SMS beskeder om kommende tømning 

Der opleves desværre, at flere teleselskaber har problemer med afsendelsen af SMS'er, hvilke betyder, at du kan opleve ustabil levering af SMS, selvom du er tilmeldt sms service.   

Er du i tvivl om din tømmedag, hvis du ikke er blevet underrettet som tidligere, kan du tjekke din tømmedag i Mit Affald.    

Telefoniske betjening

Hvis vi ikke lige tager telefonen når du ringer til os (72597664), er det fordi vi snakker med en anden borger eller vi alle er kaldt til møde. Læg blot en besked på telefonsvaren med navn, adresse og dit telefon nr., så vi kan ringe tilbage. Drejer det sig om afhentning af affald eller materiel, benyt da Mit Affald. Linket finder du på forsiden. Du har også mulighed for at skrive til os på affald@egekom.dk.  

Mit Affald

Selvbetjeningsløsningen Mit Affald kører igen. Der er dog problemer med tømningskalenderen, at markeringerne sletter løbende, op til dags dato. Sweco arbejder på sagen.   

Tømning af 4-i-1 beholder - generelt

Husk at køre beholderen frem, hvis den står mere end 5 meter fra skel. Du kan tilmelde dig en sms ordning i Mit Affald, så du modtager en sms eksempel dage før.

Husk at vende beholderen dagen før tømning, så renovatøren med det samme kan få fat i håndtagene.

Hvis du har mere plast end der kan være i beholderen, kan du stille en ca. 100 liter klar plastiksæk med plastik, ved siden af 4i1 beholderen ved tømning. 

Ønsker du at få besked om driftsproblemer i fremtiden, kan du på Mit Affald tilmelde dig smsordning - drift.

Placering af beholder

Skraldemændene for henholdsvis dagrenovation og emballageaffald, oplever på en del adresser, at 4-i-1 beholderne spærrer for dagrenovationsbeholderne på tømmedagen, og omvendt.

Skraldemændene skal ikke flytte andre beholdere, for at komme til at tømme den fraktion, som de kommer efter. Det er en del af reglerne for adgangsforhold, at der er uhindret adgang til beholderne på tømmedagen.

Det kan være en god idé, at sætte 4-i-1 beholderen længst inde på grunden i forhold til dagrenovationsspandene, da den kan have en tendens til, at spærre vejen for udkørsel med dagrenovationsspandene.

Bio- og restaffald

Poser til bioaffald: Benyt kun (ca. 10 liter) affaldsposer der kan købes i ruller i dagligvarebutikker og ikke bæreposer.

Vi får mange indmeldinger om fejlsorteringer fra renovatøren. Det er f.eks:

  • Affald der ikke er kommet i pose - uemballeret affald
  • Haveaffald i biospand/sæk - må ikke være der
  • Restaffald i biospand/sæk - må ikke være der
  • Aske skal i pose - luften skal presses ud af posen og der bindes en knude på posen

Meld ind i Mit Affald eller via app'en Affaldsportal, hvis der ikke er hentet affald m.m. Mit Affald finder du under selvbetjening.